Göz kayması ameliyatı yapıldıktan sonra gözde tekrar kayma ihtimali en çok sorulan sorular arasındadır. Göz kayması ameliyatı sonrası kesin garanti vermek söz konusu değildir. Her tedavi ve ameliyat gibi göz kayması tedavisi de belirli riskler içerir. Bu risk her hasta için aynı değildir.
Çünkü her hastadaki görme kabiliyeti ve gözlerin bir arada bulunma şansı aynı değildir. Göz kayması ameliyatında öncelikle ameliyat sonrasında tekrar kayma ihtimalini azaltan en önemli yöntem; ameliyat sonrası erken dönemde yeterli düzeltme yapılabilmiş olmasıdır.
Göz kayması ameliyatı riskleri ve tekrar kayma konusunda detaylı ve gerçekçi bilgiler edinmek oldukça önemlidir. Bu durum ameliyat sonrası hayal kırıklığına uğrama durumunu azaltır.
İçindekiler
Peki Tekrarlama Durumunda İkinci Bir Ameliyat Yapılabilir Mi?
Evet, ikinci ameliyat yapma ihtimali çoğu hastamızda mevcut oluyor. Göz kayması ameliyatı, bu konuda uzmanlaşmış kişiler tarafından yapılmalıdır. Öncelikle detaylı bir muayene yapılması gerekmektedir.
Sonrasında ise her hastada farklılık gösteren ameliyatta kullanılacak olan dozların en iyi şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Çünkü göz kaslarına yapılan milimetrik müdahalelere her hasta bünyesi aynı ölçüde tepki vermemektedir.
Göz Kayması Ameliyatı Sonrası Tekrar Kayma Olma İhtimali Olan Hastalar Kimlerdir?
Göz kayması ameliyatından sonra tekrar kayma oluşumu her hastada gözlemlenmemektedir. Fakat bazı sebepler göz kayması ameliyatından sonra tekrar kayma yaşanma oranını arttırabilmektedir.
Hem yatay hem de dikey planda kayma yaşayan hastalar, göz kayması ameliyatı öncesinde gözünde çok fazla kayma olan hastalar, kayma oranı uzak ve yakında mesafe bakışlarında 10 prizmanın üzerinde değişiklik gösteren hastalar, yüksek hipermetrop ve miyop hastalığı olan kişiler ve tiroid göz hastalığı olan hastalarda göz kayması ameliyatı sonrası tekrar göz kayması riski biraz daha fazla oluyor.
Şaşılık Ameliyatı Riskleri Nelerdir?
Her hastada oluşabilme ihtimali olan ameliyat sonrası riskler farklılık göstermektedir. Aynı ameliyatı geçiren iki farklı hasta birbirinden farklı riskler taşıyabilmektedir.
Göz kayması ameliyatının da her ameliyatta olduğu gibi bazı riskleri bulunmaktadır. Göz kayması ameliyatı sonrası gözde kızarıklık hemen hemen her hastada görülmektedir ve ortalama 10-15 gün içerisinde geçmektedir.
Göz Kayması Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Göz kayması ameliyatı göz küresinin dışında kalan kaslara yapılan müdahaleler olarak belirtilmektedir. Göz kaymasının düzelmesi için güçsüz olan kaslar güçlendirilmekte ya da normalinden fazla güçlü olan kasların gücü azaltılmaktadır.
Ayrıca hastanın duruma bağlı olarak kasların etki noktaları da değiştirilebilmektedir. Böylece gözlerde paralellik sağlanmaktadır.
Göz Kayması Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci
Göz kayması ameliyatı sonrası gözde sulanma, şişkinlik ve kızarıklık her hastada görülebilmektedir. İlk 24 saat sağa sola bakarken gözde ağrı olabilmektedir.
İyileşme sürecinde düzenli olarak doktor tarafından önerilen damlalar kullanılmalıdır. Gözün enfeksiyon kapmaması için göz ve göz çevresi daima temiz tutulmalıdır. Ameliyat sonrası ilk bir ay ağır egzersizler yapılmamalıdır.
Göz kayması ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için bize whatsapp yoluyla ulaşabilirsiniz.
Instagram’da bizi takip etmek için tıklayınız.